Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Παστίτσιο


Παστίτσιο




Το 
παστίτσιο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Βασικό συστατικό του είναι τα μακαρόνια και ο κιμάς. Ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται ζεστό σαν κυρίως πιάτο. Η συνταγή κατάγεται από την Ιταλία όπου φτιάχνουν το λεγόμενο "pasticcio".


Για να φτιάξουμε παστίτσιο θα χρειαστούμε:

  • μακαρόνια Νο 5
  • 2 κιλά κιμά
  • 2 αβγά
  • σάλτσα ντομάτας
  • 5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι




Εφόσον τώρα έχουμε τα υλικά μας ήρθε η ώρα για την εκτέλεση.

Αρχικά, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.Μόλις αυτά βράσουν τα στραγγίζουμε και ανακατεύουμε μέσα σε αυτά ένα αβγό.Έπειτα βάζουμε σ'ένα κατσαρολάκι τον κιμά να σοταριστεί και στη συνέχεια να βράσει με την σάλτσα ντομάτας και το φύλλο δάφνης.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και την μπεσαμέλ:
 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι και όσο γάλα σηκώσει. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και μια κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο.Όταν κατεβάσουμε την μπεσαμέλ από το μάτι της κουζίνας, ανακατεύουμε μέσα ένα αβγό.Έτσι, για να βάλουμε το φαγητό μας να ψηθεί, παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε ως πρώτη στρώση τα βρασμένα μακαρόνια μας μετά ρίχνουμε το μείγμα του κιμά και στο τέλος απλώνουμε την μπεσαμέλ.

ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΣΑΣ ΌΡΕΞΗ!!

2 σχόλια: